pesadets

personal thoughts

N’estic molt fart dels anuncis del Banc Sabadell; són insofribles els anuncis de Mediamarkt; n’he quedat fins al capdamunt dels anuncis de Trivago; i en vaig acabar ben tip dels anuncis de Wallapop. Per poc que miris la televisió, a cada moment ens estan bombardejant amb les seves promocions, sense pausa, sense descans, amb anuncis que tenen ben poca gràcia i/o atractiu en la majoria dels casos. És increïble! En comptes de gastar-se els quartos en millorar els seus productes, donar un millor servei o procurar tenir més contents als seus treballadors (que són qui realment fan rutllar el negoci), moltes empreses prefereixen ‘invertir’ en publicitat. I en casos com els del Banc Sabadell, diria que aquesta ni està adreçada als seus clients o potencials clients, sinó que senzillament està enfocada a millor la seva imatge de cara a la galeria que no n’és ni en serà mai usuari. En fi, és la mania de centrar-se en intentar captar nous clients per damunt de mantenir els ja existents i, més greu encara, abans de parar-se a pensar si realment estan oferint un producte o servei adient i pertinent a les demandes del consumidor. Que els temps en que la publicitat aconseguia crear necessitats insospitades entre el respectable, ja han passat a la història. Per tant, trobo que la publicitat només hauria d’ésser un recurs puntual per donar-se a conèixer en nous àmbits o bé per comunicar alguna nova promoció. És més, totes aquestes empreses que dediquen tants i tants diners a l’anomenat ‘autobombo’ és precisament perquè ja no tenen res original ni valuós a oferir al públic, i per tant, s’ho juguen tot a la carta de la publicitat incessant esperant que la difusió a gran escala de la seva proposta els salvi de la fallida econòmica. Així que massa publicitat és probablement un símptoma inequívoc de que l’empresa tal va malament i que ja està apostant a la desesperada. Per què les bones empreses no necessiten d’una publicitat constant i punyent per seguir operant: la seva bona fama els precedeix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s