eufemismes

personal thoughts

Cada cop menys es diuen les coses pel seu nom. És com una plaga. Queda molt millor utilitzar qualsevol eufemisme que et permeti dir-ho d’una manera molt més políticament correcte, sense ferir sensibilitats. Per exemple, la paraula ‘imputat’ resultava massa forta donada la plaga de corruptes al llarg i ample del país, així que fa poc l’han canviat per ‘investigat’, molt més suau i gairebé naïf, on vas a parar. També serveix com a mostra el fet de crear un sindicat del crim organitzat i anomenar-lo, amb tot el cinisme del món, Manos Limpias. O com quan et proposen ‘col·laborar’ en un projecte, i el primer que et ve a la ment és un: «merda! ja m’han vist cara de ‘barato’ (CR7 dixit)». I és que, efectivament, t’acaben de proposar de treballar gratis. I sí, certament és una manera molt elegant d’invitar-te a aportar gratuïtament el teu granet de sorra per una (bona?) causa, però malgrat ja sigui una pràctica més que habitual avui dia, no deixa d’ésser una mala proposta. Primer, perquè si finalment acceptes, no estàs fent altra cosa que fomentar encara més aquest tipus de pràctiques pseudo-criminals i xantatgistes. I segon, perquè si treballes sense cobrar res a canvi incrementes de forma exponencial les probabilitats de que algú altre en tregui uns suculents beneficis gràcies al teu esforç i la teva dedicació altruista, perquè en tots aquests projectes sempre hi ha un espavilat que sí en treu beneficis. Entenc que hi haurà qui estigui disposat a assumir aquest tipus de sacrificis com a mètode per fer currículum, guanyar visibilitat o senzillament per participar en un projecte que li resulti atractiu o engrescador, doncs totes les opcions són vàlides i respecto els seu motius, però jo… ja fa molts dies que vaig decidir que jo no treballo gratis!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s