entrepreneurs

personal thoughts

L’altra dia vaig captar part d’una conversa entre 2 suposats ‘entrepreneurs’ en la que un es queixava a l’altre que “costa molt trobar gent que treballi gratis, tu”. “La mare que el va…!” vaig pensar. I és clar que costa! Però la trista realitat és que si resulta difícil trobar-ne, vol dir que n’acabes trobant; és a dir, que hi ha gent disposada a treballar totalment de franc. Allò que en temps pretèrits se’n deia un esclau. Pitjor encara: a un esclau almenys l’havies de mantenir, mentre que al pobre desesperat que tens treballant ‘by the face’ ni tant sols l’alimentes.

Doncs resulta que el paio s’havia empescat una ‘start-up’ d’aquelles que no donen beneficis (si és que n’arriben a generar algun dia…) fins al cap de 5 anys. Total, que necessitava programadors per desenvolupar el seu estimat projecte, a qui oferia un sou ‘en diferit’ i sempre en l’hipotètic cas que les coses sortissin tal com ell havia planejat. Clar, com que ara pots treballar des de casa i sense necessitat de desplaçar-te enlloc, resulta que les teves hores lliures no tenen valor, doncs se suposa que a tu no et costen res. És lamentable!

Abans, si volies muntar el teu propi negoci, des del primer dia havies de pagar un salari als teus treballadors, cas que en tinguessis, més els consegüents tributs a l’estat (irpf, seguretat social, etc). Avui dia, el món digital absorbeix un munt de mà d’obra qualificada amb promeses de futurs guanys, però de moment a treballar per la ‘jeta’ i amb un somriure, ben feliç i ben content de que per fi algú t’hagi donat feina. Així que en molts casos ni tan sols és rellevant si ets més o menys eficaç a l’hora de treballar, ja només importa que ho facis gratis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s