s’ha de pensar en gran

personal thoughts

Telegram no triomfarà mai. A part d’ésser una simple i descarada copia —tot i que millorada— de l’imprescindible WhatsApp, no aporta cap innovació. A més, ja van perdre la gran oportunitat de desbancar al seu competidor. Va ocórrer precisament el cap de setmana del passat Mobile World Congress (MWC 2014) de Barcelona, a finals de febrer, quan van caure els servidors de WhatsApp. Immediatament, els usuaris van començar a instal·lar-se Telegram per no quedar offline, fet que també en va provocar la caiguda. D’aquí es deduiex que l’estratègia (errònia) de Telegram era senzillament anar erosionant usuaris a WhatsApp mica en mica, doncs en cas contrari s’haurien preparat per absorbir la ingent demanda de noves descàrregues en cas d’una hipotètica fallida de WhatsApp (circumstància que ja s’havia donat en el passat). Aquest ha estat el seu gran error, no pensar en gran (allò de think big, com en diuen els anglosaxons), i probablement no tindran una nova oportunitat. O potser si? Faltarà veure si la saben aprofitar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s